Skatevoorziening Rubensplein Middelharnis moet toch weg

Foto

De skatebaan op het Rubensplein in Middelharnis verdwijnt in mei 2015. De rechter stelde een klagende omwonende in het gelijk en de gemeente Goeree-Overflakkee ging niet in beroep. Dit meldt RTV Rijnmond donderdag 15 januari 2015. De politieke partij VKGO vindt het opmerkelijk dat burgemeester en wethouders de gemeenteraad pas in december 2014 informeerde, nadat de mogelijkheid om in beroep te gaan, was verstreken.

"Vooral omdat de juristen van de gemeente nog mogelijkheden voor een beroep zagen," constateert Johan de Vos van VKGO. Die partij zal donderdagavond tijdens de gemeenteraad het onderwerp aankaarten. ''Want we willen ook weten aan welke alternatieve locatie de gemeente denkt.''

Kopzorg
De skatebaan is al langer een kopzorg voor de gemeente Goeree-Overflakkee. Enkele omwonenden klaagden sinds 2013 steen en been over de herrie die skatende jongeren zouden maken. Sindsdien is de baan het middelpunt van juridisch getouwtrek.

Nadat onderzoek had aangetoond dat er inderdaad te veel lawaai was, moest de baan worden gesloopt. Tot grote woede van skateliefhebbers. De sloop werd daarna op de baan lange geschoven. Zowel de rechter als de gemeente haalde een streep door de plannen.

Maar omwonenden gaven niet op en stapten opnieuw naar de rechter. Die heeft hen nu in het gelijk gesteld. Omdat de gemeente geen bezwaar heeft gemaakt tegen het besluit, is het nu definitief over en uit met de skatebaan.