Nu op de radio: Weekendmix

Sommelsdijker aangehouden voor brandstichting

logopolitieSommelsdijk - Het opsporingsteam dat de branden onderzoekt in het district De Eilanden heeft maandag 25 januari 2010 een 24e verdachte aangehouden. De 23-jarige man uit Sommelsdijk is in een woning aan de Pluvier gearresteerd, op verdenking van brandstichting in een container.

Getuigen zagen op 3 november 2009, rond 20:00 uur twee mannen staan bij een container die geplaatst was op de Koningin Julianalaan. Toen de mannen wegliepen kwam rook uit de container en bleek deze in brand te staan. Bij onderzoek in de omgeving bleken de daders te zijn verdwenen. Uit onderzoek kwam de naam van de nu aangehouden verdachte naar voren. Bij de arrestatie, werd ook de 23-jarige hoofdbewoner aangehouden, omdat in de woning een nepvuurwapen en verdovende middelen werden aangetroffen.

Prioriteit
Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 24 aanhoudingen verricht. Vier van hen zitten nog steeds vast. De anderen moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Alert
De politie verzoekt alert te zijn en ook kleine (pogingen tot) brandstichtingen te melden. In geval van heterdaad belt u 112. Informatie over brandstichtingen kan gemeld worden via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.