Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Speelvelden in de gemeente Middelharnis opgeknapt

Foto

In de gemeente Middelharnis worden jaarlijks alle speelvelden gekeurd en geïnspecteerd. Op basis van de uitkomsten wordt elk jaar bekeken welke speelvelden een opknapbeurt nodig hebben en welke toestellen vervangen moeten worden. In 2008 is door de medewerkers van de buitendienst veel werk verricht, er zijn speelvelden opgeknapt en diverse speeltoestellen vervangen naar de wensen en behoeften van de inwoners.

Stad aan 't Haringvliet
In Stad aan 't Haringvliet zijn de speelvelden aan de Oranjelaan en de Kolf van Oosterwijkstraat onder handen genomen. Op het veldje bij de Oranjelaan zijn drie nieuwe speeltoestellen geplaatst, wanneer de grond wat is uitgedroogd worden ook nog houtsnippers rondom de toestellen neergelegd. Bij de Kolf van Oosterwijkstraat zijn niet de toestellen vervangen. Hier is gekozen om een gedeelte van het hekwerk te vervangen.

Sommelsdijk
Achter de Fazantstraat in Sommelsdijk is kortgeleden een nieuw speelveld met 3 nieuwe speeltoestellen aangelegd. De bewoners van deze buurt hadden, in het kader van burendag eerder dit jaar, een verzoek ingediend bij het Oranje Fonds voor een financiële bijdrage voor een speeltoestel. De gemeente heeft medewerking verleent aan het initiatief van de buurtbewoners en heeft een volledig nieuw speelveld aangelegd.

Bij het veldje aan de Enkele Ring in Sommelsdijk zijn bovendien de oude speeltoestellen vervangen door drie nieuwe wipkipjes voor de jongste inwoners. En ook bij het speelveld gelegen aan de Reiger wordt na goedkeuring van de plannen met de buurtbewoners, op korte termijn begonnen met de aanpassingen.

Middelharnis
Aan de Prins Bernhardlaan zijn de medewerkers van de buitendienst momenteel druk bezig met het opknappen van het speelveld. Ook hier zijn enkele nieuwe toestellen geplaatst, waaronder een nieuwe schommel en een nieuw duikwerk.

Nieuwe-Tonge
Bij het speelveldje aan de Molendijk in Nieuwe-Tonge is reeds een nieuw toestel geplaatst. In de loop van 2009 worden hier ook nog houtsnippers neergelegd en andere werkzaamheden verricht. Ook liggen er voor 2009 plannen om het speelveld aan de Hertog Jan van Beierenlaan op te knappen.

Bankjes en prullenbakken
Op basis van de keuring van de speelvelden en toestellen en het beschikbare budget wordt bekeken welke velden in 2009 worden opgeknapt. In de loop van het voorjaar worden op diverse speelvelden bankjes en prullenbakken geplaatst.