Nu op de radio: De late avond

St. Promotie Kop van Goeree ontvangt UFA-promotieprijs

Zaterdag 8 januari 2011 organiseerde United Fish Auctions haar nieuwjaarsbijeenkomst in het gebouw van de Visafslag te Stellendam. Naast de traditionele prijzen voor de 'best verzorgde vis' aangevoerd op de UFA-afslagen in Stellendam, Scheveningen en Colijnsplaat, werd dit jaar ook een speciale 'Ufa-promotieprijs' in de vorm van een prachtig beeldje uitgereikt. Bram Breederveld en Piet Pronk, gidsen van de visafslagexcursies en Mirna Bogert van de St. Promotie Kop van Goeree en de VVV Ouddorp aan Zee namen deze prijs graag in ontvangst!

In 2005 startte de St. Promotie Kop van Goeree met het organiseren van excursies naar de visafslag en de havens van Stellendam. Het bekijken van een informatieve film, een rondwandeling door de mijnhal langs de bakken met vers binnengebrachte en vele soorten vis, de kans krijgen om Stellendamse garnalen te leren pellen en tot slot een heerlijk broodje met garnaaltjes om te proeven zijn de onderdelen van deze excursie die altijd op de vrijdagochtenden plaatsvinden. Het promoten van de visserijsector in z'n algemeenheid en de heerlijke 'Stellendamse toppers' in het bijzonder zijn aanleiding geweest voor UFA om dit succesvolle initiatief van destijds, nu in het zonnetje te zetten.

Succesvol zijn de excursies dus van het begin af aan geweest en dat is vooral te danken aan het enthousiasme waarmee Bram Breederveld, jarenlang medewerker van UFA, deze excursies begeleidt. Al heel snel kreeg hij hulp van een andere deskundige gids, Piet Pronk. In 2010 werden bijna 850 deelnemers rondgeleid.

Mirna Bogert van de St. Promotie Kop van Goeree en de VVV Ouddorp aan Zee is zeer vereerd met de toegekende prijs. Al heel lang koestert de St. Promotie Kop van Goeree de wens om een nieuwe film te laten maken over de visserij en dan vooral over de nieuwe vangsttechnieken zoals Puls- en Sumwing. UFA vertoonde alvast een voorproefje van deze nieuwe film die er nu ook gaat komen en hopelijk bij aanvang van het nieuwe excursieseizoen vertoond kan gaan worden.