Nu op de radio: Archipel bij nacht

Start aanleg rotonde kruising N215/Oudelandsedijk

De provincie Zuid-Holland werkt van dinsdag 12 juni tot maandag 16 juli 2012 aan de kruising N215/Oudelandsedijk bij Dirksland. Op de kruising wordt een rotonde aangelegd. De rotonde zorgt voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid op de N215. Weggebruikers wordt gevraagd rekening te houden met afsluitingen en verkeershinder. Tijdens de afsluitingen wordt het verkeer met bebording omgeleid.

Voorbereiding
Van dinsdag 5 juni tot en met maandag 11 juni 2012 wordt voorbereidend werk uitgevoerd: langs de zuidzijde van de rotonde wordt een bypass aangelegd. Tijdens de aanleg van de rotonde kan het verkeer gebruikmaken van deze bypass. De kruising blijft open voor verkeer. Mogelijk ontstaat lichte verkeershinder.

Planning en afsluitingen
De werkzaamheden vinden plaats in drie fasen.

Fase 1 dinsdag 12 juni t/m vrijdag 6 juli 2012
Afslag Oudelandsedijk afgesloten. Het overige deel van het kruispunt blijft in gebruik. Bestemmingsverkeer van/naar Middelharnis (via de Oudelandsedijk) wordt omgeleid via de Staverseweg.

Fase 2 vrijdag 6 juli t/m vrijdag 13 juli 2012
Afslag Korteweegje afgesloten. Het overige deel van het kruispunt blijft in gebruik. Bestemmingsverkeer van/naar Dirksland (via het Korteweegje) wordt omgeleid via de Staakweg en de Groeneweg.

Fase 3 vrijdag 13 juli t/m maandag 16 juli 2012
Kruispunt N215/Oudelandsedijk volledig afgesloten. Verkeer maakt gebruik van een grote omleidingsroute via de N57 en N59. Fase 3 vindt in het weekend plaats om het woon-werkverkeer zo min mogelijk te belasten.

De omleidingsroutes zijn vanaf 11 juni te vinden op www.zuid-holland.nl/n215.

Maatregelenpakket N215
De aanleg van de rotonde maakt deel uit van een groter maatregelenpakket. De maatregelen hebben als doel de verkeerssituatie op de N215 bij Melissant en Dirksland te verbeteren. De omlegging van de N215 bij Melissant is hier ook een onderdeel van.

Samenwerking
De provincie werkt samen met de gemeente Dirksland, het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en het Waterschap Hollandse Delta.

Meer informatie
De meest actuele informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/n215. Hierop staat ook een digitaal vragenformulier. Om op de hoogte te blijven via sms kunnen belangstellenden zich aanmelden door PZH N215 AAN te sms'en naar nummer 1008. Deze sms-dienst is gratis, afgezien van de kosten die de eigen provider in rekening brengt voor één aanmeld-sms.