Nu op de radio: Weekendmix

Start aanleg survivalbaan Dirksland

Foto

Grote bedrijvigheid in het bos bij Molenzicht te Dirksland. Het zand is gestort en begin mei plaatst de firma EIBE de speeltoestellen. De jeugd van Dirksland mag zich verheugen op de komst van een heuse survivalbaan.

Op 16 februari 2010 vergaderde de Kinderraad van de gemeente Dirksland. Leerlingen van groep 7/8 van basisscholen De Inktvis, Prins Maurits en Roxenisse vormden de fracties. Het debat werd gewonnen door de Partij van de Activiteiten (P.v.d.A.) van basisschool de Inktvis. Simone Ohmstede, Olaf Stehouwer en Tom van Gils verdedigden het voorstel om een survivalbaan te maken in het bos bij Molenzicht.

De gemeente Dirksland heeft voor het project een budget beschikbaar gesteld van € 2.500,00. Dit bleek niet voldoende om de wens van de leerlingen te vervullen. De dorpsraad Dirksland is vervolgens, in samenspraak met de P.v.d.A. aan de slag gegaan met fondsen- en sponsorwerving en het onderzoeken van de (on)mogelijkheden.

Met dank aan een bijdrage van Woningbouwvereniging Dirksland, Rabobank Goeree-Overflakkee en HF Consultancy, kan op woensdag 11 mei 2011, om 11:00 uur, de survivalbaan op ludieke wijze worden geopend.