Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Start realisatie woonzorgcomplex Oude-Tonge in zicht

Foto

Op woensdag 24 februari 2010 ondertekenden burgemeester Heijkoop van de gemeente Oostflakkee en directeur-bestuurder Van Nieuwaal van Woongoed Flakkee in het bijzijn van wethouder Van der Valk en de heer Driesse van Cura Mare de anterieure exploitatieovereenkomst Woonzorgcomplex Oude-Tonge.

Met deze ondertekening zijn afspraken vastgelegd tussen de gemeente Oostflakkee en Woongoed Flakkee over de ontwikkeling van het exploitatiegebied voor het Woonzorgcomplex aan de Melkweg in Oude-Tonge.

Voor de gemeente Oostflakkee en voor Woongoed Flakkee is het aangaan van de anterieure exploitatieovereenkomst een belangrijke stap in het proces om het woonzorgcomplex Oude-Tonge te kunnen realiseren. "Op een constructieve wijze zijn we met Woongoed Flakkee tot deze overeenkomst gekomen waardoor met Cura Mare in de toekomst wonen, zorg en welzijn op een moderne wijze kan worden aangeboden in Oostflakkee", aldus wethouder Van der Valk.

Het was een soms wat stroperig proces, waarin veel overleg is geweest tussen de verschillende partijen. "Maar alles wat langzaam groeit, is vaak ook heel duurzaam", aldus directeur-bestuurder Van Nieuwaal. "Het is het mooiste woonzorgcomplex op Goeree-Overflakkee, laat dit een voorbeeld zijn voor de complexen die gaan komen".
 
Burgemeester Heijkoop benadrukte ter afsluiting hoe verheugd de gemeente is met de ondertekening. "Ik spreek onze dank uit aan Woongoed Flakkee voor haar inspanningen voor de gemeente Oostflakkee. Niet alleen haar bijdrage bij de realisatie van het woonzorgcomplex, maar ook de inspanning die is geleverd bij het Dabbehof en de verplaatsing van The Islanders".
 
De plannen voor het multifunctionele woonzorgcomplex worden voorbereid door woningbouwvereniging Woongoed Flakkee, Cura Mare en gemeente Oostflakkee. Het multifunctionele woonzorgcomplex is ter vervanging van het huidige Ebbe en Vloed Woongemeenschap voor Ouderen. Met dit nieuwe woonzorgcomplex willen partijen bereiken dat ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking uit de gemeente Oostflakkee, zolang mogelijk zelfstandig kunnen wonen in hun eigen dorp. Daarmee wordt ouderenzorg op een andere leest geschoeid en is zij klaar voor de toekomst. Het multifunctionele woonzorgcomplex wordt een locatie waar wonen, zorg en welzijn hand in hand gaan.
 
Planning
Voor het Woonzorgcomplex Oude-Tonge is in februari 2009 een aanvraag bouwvergunning ingediend bij de gemeente. Ten behoeve van deze aanvraag bouwvergunning wordt momenteel de ruimtelijke procedure van het projectbesluit doorlopen. Binnenkort zal ook op deze ruimtelijke procedure besluitvorming plaatsvinden, waarna de verlening van de bouwvergunning zal volgen. Woongoed Flakkee heeft aangegeven dat naar verwachting deze zomer gestart wordt met de bouw. De bouwwerkzaamheden zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen. Eind 2012 zal het woonzorgcomplex in gebruik kunnen worden genomen.