Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Sterren stralen op de RGO Middelharnis

Net als in 2012 organiseert de RGO Masterclasses voor leerlingen uit groep 8, die een meer dan gemiddelde uitdaging zoeken in het voortgezet onderwijs. De masterclasses zijn bedoeld voor leerlingen die dit schooljaar de keus voor een volgende stap in het onderwijs moeten gaan maken en de ambitie hebben om naar het vwo te gaan.

Deze leerlingen zijn op zoek naar meer uitdaging en meer inspiratie binnen de diverse vakken. Nog voordat de aspirant-brugklassers daadwerkelijk aan hun carrière in het voortgezet onderwijs beginnen, nodigt de RGO hen dan ook uit om in zogenaamde masterclasses kennis te maken met een aantal activerende lessen rondom 4 interessante thema's. Zij krijgen op deze manier alvast een aardig beeld van wat hen op vwo-niveau op de RGO te wachten staat.

Sterren stralen op de RGO
De RGO heeft gekozen voor het centrale thema sterren/licht. De verschillende vakken, waarmee een brugklasleerling kennismaakt, zijn gegroepeerd rondom thema's die hiermee te maken hebben.

Zo wordt er in de masterclass "Griekenland in een positief daglicht" op een heel speciale manier aandacht besteed aan de vakken die te maken hebben met ‘de Maatschappij', namelijk economie, geschiedenis en aardrijkskunde. In deze lessen worden de leerlingen meegenomen op een vakantiereis naar Griekenland. Daar aangekomen wordt een excursie gemaakt naar de Griekse oudheid, maar ook wordt er aandacht besteed aan de financiële aspecten van de reis.

Bij de masterclass "Van de RGO naar de sterren" komen de vakken natuur- en scheikunde op een bijzondere wijze aan bod. In deze masterclass maken de leerlingen een reis van het absolute begin tot aan nu. Daarnaast nemen ze een kijkje in het zonnestelsel en bezoeken ze verschillende planeten.

Kunst en muziek krijgen meer diepgang in het thema "Ontdek het licht". Tijdens deze masterclass onderzoeken de leerlingen aan de hand van voorbeelden uit de kunst hoe met name schilders licht in hun werk gebruiken. Daarna gaan ze zelf aan de slag.
Tenslotte zijn er activerende lessen over de West-Europese talen Engels, Duits en Frans binnen het thema "Welkom in Endufra". Endufra, een prachtig land, waar je je natuurlijk wel graag verstaanbaar wilt maken. Dat gaan de kinderen leren in het Taaldorp, waar Engels, Frans en Duits met elkaar gesproken wordt.

De kernwoorden bij alle masterclasses zijn: uitdagend, inspirerend en activerend.

Waar, wanneer en hoe inschrijven?
De speciale lessen worden gegeven in de RGO, Kon. Julianaweg 54 in Middelharnis, op woensdagmiddag van 14:30 tot 16:30 uur. Inschrijven kan via de website van school: www.rgomiddelharnis.nl. Hier staat ook de informatie over de masterclasses.