Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Storingsmeldingen openbare verlichting

Per 1 januari 2011 is er iets veranderd ten aanzien van het onderhoud van de openbare verlichting op Goeree-Overflakkee. Met ingang van het nieuwe jaar wordt de openbare verlichting namelijk niet meer onderhouden door Citytec, maar door een ánder bedrijf: ZIUT. Dat betekent dat storingen aan de openbare verlichting vanaf 1 januari niet meer bij Citytec, maar bij ZIUT gemeld moeten worden via het telefoonnummer (0800) 39 60 800.

Op het eiland hebben we, soms zelfs met enige regelmaat, te maken met storingen aan de openbare verlichting. Dit is altijd vervelend, vooral als daardoor de hele straat verduisterd is. Het is daarom van groot belang dat storingen niet alleen snel worden gemeld, maar dat ook duidelijk wordt aangegeven welke lantaarnpaal (of -palen) het betreft. Hoe sneller en vollediger de melding, hoe eerder zullen de storingen verholpen kunnen worden! Geeft u daarom bij uw melding gelijk het lichtmastnummer of het adres van de meest nabij gelegen woning aan ZIUT door!

Niet werkende openbare verlichting zal door ZIUT binnen 5 werkdagen na ontvangst van de melding worden gerepareerd. Als blijkt dat de storing een gevolg is van een storing in het elektriciteitsnet van de openbare verlichting dan wordt de storing doorgegeven aan de netbeheerder Stedin. Dit is meestal het geval als de openbare verlichting van een hele straat tegelijk uitgevallen is. In die gevallen draagt de netbeheerder de zorg voor het verhelpen van de storing. Omdat kabelstoringen vaak grote impact hebben voor de betreffende omgeving, is de afhandeling van de storingsmelding te volgen via de website van Stedin (www.stedin.nl).