Sven van der Burgh wint NK Glazenwassen

Foto behorende bij Sven van der Burgh wint NK Glazenwassen
Foto behorende bij Sven van der Burgh wint NK Glazenwassen

Donderdag 4 juni 2015 is gestreden om de titel Nederlands Kampioen Glazenwasser. Sven van der Burgh van Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee is de trotse winnaar van deze titel en de Gouden Wisser. Het NK Glazenwassen is een kleinschalig kampioenschap voor het grootse vak van glazenwassen. Het was een nek-aan-nekrace in de finale waarin twee keer twee glazenwassers tegen elkaar streden: "De verschillen waren klein", aldus de jury.

Tijdens de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs, op 4 en 5 juni in het NBC in Nieuwegein, gingen twaalf SVS-gediplomeerde glazenwassers met elkaar de strijd aan en toonden de belangrijkste facetten van het vak glasbewassing. Het kampioenschap bestond uit twee onderdelen: werken met een hoogwerker en ladderen. Daarbij waren snelheid, kwaliteit, ergonomie, veiligheid, vakkundigheid en accuratesse punten waarop de vakjury de kandidaten beoordeelde. De driekoppige vakjury bestond uit Ron van Oort, Charles de Vos en Timo de Boer, allen SVS-docenten en ervaringsdeskundigen.

De winnaar Sven van der Burgh kreeg naast een warm applaus van het publiek, de Gouden Wisser, een schoonmaakpakket van Unger en een ladder naar keuze van Dirks Klimmaterialen. Voor de overige finalisten waren er prijzen, te weten: een cursus Werken in liften door Liftinstituut en IPAF veiliger werken op hoogte training door Collé. Sven van der Burgh volgt Addy Vroom van K&S Diensten op, die in 2013 het NK Glazenwassen won.