Nu op de radio: Archipel bij nacht

Terugkeer Wielerronde Menheerse

Het lijkt nog ver weg, maar de gebroeders John en Jan Wouter Roos zijn inmiddels al een half jaar bezig om op 18 juli 2014 de wielerronde van Menheerse na 10 jaar onder aan d'n Diek terug te laten keren. In de voorbereiding zijn al vele gesprekken gehouden en zijn diverse bedrijven gezocht. En inmiddels heeft de organisatie al diverse toezeggingen uit het bedrijfsleven gekregen voor ondersteuning van de wielerronde.

Echter om tot een gedegen aanpak te komen bleek het noodzakelijk om een stichting op te richten, daarbij werd het wielercomité ondersteund en geadviseerd door Schuring & Benschop Netwerk Notarissen. De akte is op 13 januari 2014 door de gebroeders Roos, in bijzijn van mevrouw Vermeulen - Vette, ondertekend in het adviescentrum aan de Rottenburgseweg van Rabobank Goeree-Overflakkee. Deze locatie was gekozen omdat de Rabobank ook graag een bijdrage wil leveren aan de terugkeer van de wielerronde en bij de eerste editie als één van de hoofdsponsoren zal optreden.

Samen de Wielerronde nieuw leven inblazen
Rabobank Goeree-Overflakkee en Wielerronde Menheerse gaan dit jaar een partnership aan. "De Stichting heeft zichzelf ten doel gesteld om de Wielerronde van Menheerse opnieuw op de kaart te zetten en er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Dit kan alleen als er betrokkenheid is vanuit de regio. Wij als Rabobank dragen graag ons steentje bij om de dynamiek op ons eiland te behouden", zo legt Lenny van Lenten, medewerkster Marketing, Communicatie & Coöperatie van Rabobank Goeree-Overflakkee uit. "Het wielercomité heeft een gedegen plan en een groot netwerk en nog belangrijker, het evenement wordt georganiseerd vanuit een enorme passie voor de wielersport. Daar sluiten wij ons als sponsor graag bij aan".

Overige hoofdsponsors
Een aantal andere lokale bedrijven heeft zich ook verbonden als hoofdsponsor aan de wielerronde. Dat zijn Behang en Schildersbedrijf Olofsen, Online Bouwcentrum, Tieleman Keukens, Werelds Inside, Unitosports, 2Wielers Dirksland en D-signcom.

Tevens zijn er al een aantal kleinere sponsoren. Ook zij zijn tot grote steun voor de Wielerronde. "Wij als organisatie willen graag ook benadrukken dat wij, de steun en hulp van alle sponsoren, in grote en kleine vorm, enorm waarderen. Samen met hen hopen we op een jaarlijkse terugkeer van dé wielerronde onder aan D'n Diek", zo verwoordt John Roos het enthousiasme.