Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Uitreiking cheques recreatie en toerisme Voordelta

Vrijdag 13 maart 2009 heeft de Zuid-Hollandse gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls vijf cheques uitgereikt aan initiatiefnemers van plannen die de recreatie en het toerisme op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten een impuls geven. Dit gebeurt op basis van de stimuleringsregeling Voordelta.

De Voordelta ligt voor de kust van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In totaal gaat het om een subsidiebedrag van bijna 700.000 euro.

De volgende vijf initiatieven ontvangen een cheque:

  • Aan Zee: een horecapaviljoen met uitkijktoren aan de noordwestzijde van het eiland Voorne-Putten in Westvoorne, met educatieve natuurinformatie over de omgeving en voorzieningen voor actieve buitensporters: 200.000 euro.
  • Oeps!! Recreatief en educatief strandpaviljoen: een onderwijs- en praktische scholing leerwerkplaats in de noordwestoksel van de Haringvlietdam, waarbij onderwijsinstellingen stage- en leerwerkplekken realiseren gericht op de kust/Voordelta: 151.000 euro.
  • Natuurontwikkeling De Punt: dit bosgebied bij bezoekerscentrum De Punt in Ouddorp wordt omgevormd naar onder andere duinmeertjes en moeras. Ook komt er een bunkerpad: 300.307 euro.
  • Promotie Waterjump: promotie en marketing van de nieuwe Waterjump (een schans van 8 meter hoog die uitkomt in het water) bij zeil- en surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp: 17.700 euro.
  • Blauw fietsenplan: verbreding van de recreatiemogelijkheden van de watersporter door het beschikbaar stellen van routes en fietsen bij Marina Port Zélande: 24.342,50 euro.
Met de stimuleringsregeling willen de provincies Zuid-Holland en Zeeland de sector recreatie en toerisme in het Voordeltagebied versterken. De minister van Verkeer & Waterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld. Alle informatie over de regeling is te vinden op loket.zeeland.nl/subsidies/voordelta.