Nu op de radio: Archipel bij nacht

Unicef: Schoon water voor elk kind

Er is reden voor een feestje, want de Unicefloop bestaat landelijk al 40 jaar. Dit jaar zal de Unicefloop plaatsvinden op zaterdag 16 mei 2009 en zoals altijd op het terrein van Hernesseroord te Middelharnis. Hoe meer basisscholen zich aanmelden, hoe beter. Het thema dit jaar is: 'Schoon water voor elk kind'.

Elke 20 seconden sterft er een kind als gevolg van vuil drinkwater. Anderhalf miljoen kinderen sterven voor hun vijfde levensjaar als gevolg van uitdroging door diarree. Unicef maakt het mogelijk dat mensen toegang krijgen tot schoon water en sanitaire voorzieningen en dat ze geïnformeerd worden over het belang van hygiëne, zoals het gebruik maken van bijvoorbeeld een latrine of toilet. De lokale bevolking in veel landen wordt opgeleid om zelf sanitaire voorzieningen te bouwen en moeders te leren hoe ze kunnen voorkomen dat hun kinderen ziek worden. Door de aanpak van deze problemen zal het sterftecijfers dalen.

Kinderen, ouders, opa's en oma's, onderwijzers en sponsors worden opgeroepen hun steun te geven aan dit project. Zonder u, zonder jullie hulp lukt het niet.