Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Vanaf 2015 ook havengeld in Parkhaven en Waterstad

logo_goeree-overflakkeeDe gemeente Goeree-Overflakkee heeft een aantal gemeentelijke havens. Enkele daarvan zijn in erfpacht uitgegeven en met de overige havens heeft de gemeente één of meerdere huurovereenkomsten. Gebleken is dat niet in iedere haven waarmee de gemeente een huurovereenkomst heeft, havengeld betaald wordt.

In Parkhaven (Middelharnis) en Waterstad (Stad aan 't Haringvliet) is al geruime tijd geen havengeld in rekening gebracht. Dit is een ongelijke situatie ten opzichte van de andere schippers binnen het havengebied van de gemeente, die wel havengeld betalen.

Aanslagbiljet havengeld
Parkhaven en Waterstad vallen binnen de reikwijdte van de verordening haven- en kadegeld. Vanaf 1 januari 2015 wordt daarom ook aan de schippers van vaartuigen met een vaste ligplaats in Parkhaven en Waterstad havengeld in rekening gebracht. Dit betekent dat zij, net als de andere belastingplichtigen in 2015, een aanslagbiljet ontvangen voor het havengeld.

Verordening havengelden
Voor de gemeentelijke havens die de gemeente verhuurt geldt een verordening haven- en kadegeld. Onder deze verordening valt het gehele havenkanaal van Middelharnis, de haven in Stad aan 't Haringvliet, een gedeelte van de haven in Den Bommel voor wat betreft de beroepsvaart en de Galathese haven in Ooltgensplaat. De huidige verordening kunt u inzien via www.overheid.nl, bij de verordening is ook een kaart toegevoegd waarop de betreffende havens zijn aangegeven.

Bezwaar maken
De hoogte van het aanslagbedrag is afhankelijk van de lengte van het schip en in welke haven u ligt. Bent u het niet eens met deze aanslag? Dan kunt u bezwaar maken zodra u het aanslagbiljet heeft ontvangen. Op het aanslagbiljet staat vermeld hoe u dat kunt doen en binnen welke termijn.

Meer informatie
Heeft u vragen over de verordening haven- en kadegeld? Dan kunt u terecht op de website www.goeree-overflakkee.nl/havengeld. Hier vindt u een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u andere vragen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0187 of via mailadres info@goeree-overflakkee.nl.