Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Verkeerscontrole parallelweg N215

logopolitieOp woensdag 3 oktober 2012 werd door personeel van het wijkteam Goeree-Overflakkee een verkeerscontrole gehouden op de parallelrijbaan van de N215 tussen Oude-Tonge en Middelharnis. Aanleiding voor deze controle waren o.a. klachten van verschillende weggebruikers en een aantal ernstige ongevallen die in het verleden op deze weg hebben plaatsgevonden.

Er werd gecontroleerd op de snelheid van het landbouwverkeer, bromfietsen en bestemmingsverkeer. Deze weggebruikers hielden zich aan de regels. Verder werd er gecontroleerd op fietsers die met meer dan 2 naast elkaar fietsten. Hierbij werden 9 bekeuringen uitgeschreven.

De politie en het ISGO hebben sinds het begin van het nieuwe schooljaar extra aandacht aan dit onderwerp besteed. Zo werden op de middelbare scholen in Middelharnis posters opgehangen en folders uitgedeeld.
Gedurende één week werden op meerdere plaatsen elektronische tekstborden geplaatst. Verder hebben diverse scholen ouders van hun studenten gemaild. In deze periode werden door het wijkteam Goeree-Overflakkee waarschuwingen uitgedeeld bij mensen die met meer dan 2 naast elkaar fietsten. Vanaf heden blijft het niet meer bij een waarschuwing maar worden ze bekeurd.