Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Vier gemeenten kiezen gezamenlijk projectmanagementsysteem

Voor het beheersen van hun projecten kozen de vier gemeenten en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) juli 2008 voor Pepperflow. Pepperflow is een geautomatiseerd projectmanagement- en rapportagesysteem, dat gebruikt kan worden op elke werkplek met een internetverbinding. Het product kan dus overal worden benut en er zijn geen kosten voor beheer of aanschaf van hardware.

De gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee en het ISGO gaan Pepperflow benutten voor gemeentespecifieke projecten. Voorbeelden daarvan zijn de realisatie van het digitale loket en de invoering van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Maar ook voor een toenemend aantal intergemeentelijke samenwerkingsprojecten zal gebruik worden gemaakt van Pepperflow.

De vijf organisaties kunnen met behulp van het systeem hun projecten gezamenlijk beheren. Alle informatie omtrent de projecten is voor elke partij inzichtelijk, dit komt een verdere verbetering van de uitvoering van projecten ten goede. De toepassing moet eind 2008 operationeel zijn.