Nu op de radio: Archipel bij nacht

Vijf wethouders voor gemeente Goeree-Overflakkee

logo_goeree-overflakkeeDe beoogde coalitiepartijen van de gemeente Goeree-Overflakkee hebben besloten wie de kandidaten zijn voor de wethoudersposten; er komen vijf wethouders. De portefeuille economie, onderwijs en werkgelegenheid zal beheerd worden door Frans Tollenaar (SGP). Tollenaar is op dit moment locoburgemeester in de gemeente Goedereede.

Hij woont in Nieuwdorp (Zld.). Ruimte en wonen, en leefbaarheid wordt de verantwoordelijkheid van Piet Koningswoud (SGP). Hij is momenteel wethouder in de gemeente Dirksland, waar hij ook woont.

Marnix Trouwborst (VVD) gaat de portefeuille financiën, verkeer en vervoer beheren. Trouwborst bekleedt diverse bestuurlijke functies en woont in Zuidland. Ir. Gerrit de Jong (CU) wordt verantwoordelijk voor de portefeuille sociale zaken, welzijn en cultuur. De Jong is momenteel wethouder in de gemeente Dirksland en woont in Sommelsdijk. De vijfde wethouder wordt Arend-Jan van der Vlugt (CDA). Van der Vlugt woont in Stellendam en was van 2007 tot 2010 wethouder in de gemeente Goedereede. Zijn taakgebied wordt innovatie, landbouw en visserij en gebiedsmarketing.

De komende tijd gaan de vier partijen verder spreken over het coalitieakkoord. Zodra hierover meer duidelijkheid is, wordt deze informatie gepubliceerd.