Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Viskotter aan de grond bij windkracht 9

logoknrmNiet ver meer van de Stellendamse thuishaven werd donderdagnacht 5 januari 2012 een Goereese kotter door de harde wind op een ondiep stuk in de vaargeul gezet en kon niet meer loskomen. De eerste actie van het jaar voor de Antoinette en meteen tijdens een storm en 's-nachts om half één. Maar dat maakte voor de bemanning niet uit want er waren genoeg mensen om mee uit te varen.

De viskotter werd aangetroffen nabij de SG-5 boei in de vaargeul 'Het Slijkgat' en al snel werd een sleepverbinding gemaakt. Alleen bij dit weer met golven van rond de 4 meter valt het niet mee om een schip dat muurvast zit, weer los te krijgen. Daardoor brak ook een paar keer de sleeptros. Na nog wat pogingen bleek dat het echt niet mogelijk was om de kotter van 41 meter en honderden tonnen los te krijgen. Daarom werd in goed overleg met de schipper afgesproken om te wachten tot de vloed weer op kwam. Wel werd door hem gevraagd om nog iemand van boord te halen en mee te nemen naar de haven van Stellendam.

De schipper van de Antoinette kreeg om 07:30 een telefoontje dat de viskotter zelf was losgekomen bij het opkomen van de vloed.