Nu op de radio: Archipel bij nacht

Vitrineproject: Bram den Exter

Foto

Het vitrine project van Stichting Podium brengt in de maand mei de expositie van kunstschilder en tekenaar Bram den Exter onder uw aandacht. Bram den Exter, geboren in Rotterdam, woont al ruim 30 jaar in Ooltgensplaat. In de jaren 60 is hij door zijn neef, de kunstschilder Jan Hovener, geïnspireerd zich wat meer te uiten in de schilderkunst.

In de jaren 60 was er niet veel te verdienen in de beeldende kunst, hij besloot daarom in de industrie te gaan werken als operator. Toch is hij zich weer gaan uiten in de beeldende kunst en zo is er een grote collectie ontstaan van schilderijen en tekeningen. Hij verkoopt regelmatig stukken aan mensen die zijn werk waarderen. Kunst is een familieaangelegenheid, ook zijn neven Jan, Peter en nicht Hetty schilderen.

Brams eerste inspiratie is vaak een onderwerp of een foto. Hij zet zijn werk op in potlood of met houtskool. Daarna maakt hij  een ondergrond van witte olieverf en werkt daarop zijn schilderij verder uit. Als hij veel inspiratie heeft, kan hij zich helemaal afsluiten van de buitenwereld. In de zomer is Bram vaak in de natuur te vinden om te schetsen, tijd is dan onbelangrijk en werkt dan graag aan een stuk door. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bramdenexter.nl.

Vanaf 20 mei 2009 zijn enkele werken van Bram den Exter te zien in de vitrine in Ons Centrum in Ooltgensplaat. Voor info over het vitrineproject kunt u terecht bij Piroska de Mos van Stichting Podium, 0187-482400.