Nu op de radio: Archipel in de ochtend

VVD: bereikbaarheid eiland moet beter

Tijdens een werkbezoek aan Goeree-Overflakkee in september 2013 heeft de Zuid-Hollandse VVD-Statenfractie met haar lokale partijgenoten en burgemeester Grootenboer gesproken over de bereikbaarheid van het eiland. Beide fracties hebben afgesproken zich hier samen voor in te zetten.

De bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee is cruciaal voor de economie van het eiland, zo stelt VVD-Statenlid Tiemen Brill. "Recreatie is de belangrijkste economische factor hier. Maar als er te veel file is op weg naar het strand, dan kiest de toerist een andere badplaats."

Brill wil zich daarom samen met de lokale VVD-raadsfractie hardmaken voor een betere bereikbaarheid. "De provincie neemt haar verantwoordelijkheid voor de N215. Daarnaast hebben wij geld gereserveerd om de zijwegen van de N57 en de N59 te verbeteren." Aan die twee wegen zelf kan de provincie niets doen, omdat ze in beheer zijn bij het Rijk. Brill: "Maar waar het kan, zullen wij onze invloed aanwenden. Onze gedeputeerde Ingrid de Bondt heeft hierover al contact met de minister."

De N57 kent behalve filevorming nog een probleem: de weg staat bekend als gevaarlijk. Brill begrijpt die gevoelens. "Het is inderdaad een beetje een griezelige weg als er veel verkeer over gaat. Wij blijven daarom samen met de VVD op Goeree-Overflakkee het Rijk vragen om de veiligheid van deze weg te verbeteren."