Nu op de radio: Archipel bij nacht

Welverdiend kampioenschap voor junioren The Islanders

Foto

Na een monsterscore van 32-3, bezegelde het eerste juniorenteam van HSV The Islanders zaterdag 9 oktober 2010 een formidabel seizoen met een welverdiend kampioenschap. De jongemannen van coach Ben Hameeteman wonnen zeventien van de eenentwintig wedstrijden en promoveren zodoende naar de tweede klasse.

Eerlijk is eerlijk, de kampioenswedstrijd het voorbije weekend bracht niet de glans die het verdiende. Opponent en hekkensluiter Blue Stars, uit Numansdorp, kon geen voltallig negental op de been brengen, waardoor het danig verzwakt op sportpark De Koepel in Oude-Tonge aantrad. Al in de eerste inning, en een 14-0-voorsprong, zat het kampioenschap zodoende al in de zak van HSV The Islanders.

Met mooie honkslagen van onder andere Karel van Berkum (driehonkslag), Kevin Hameeteman (tweehonkslag) en een homerun van Danny Hameeteman maakten de roodwitten er desondanks een fraai schouwspel van. Maar ook de overige kampioenen, Kevin van der Heiden, Ricardo Clement, Kees du Pree, Mark Eenhoorn, Bas Nederveen, Mark de Vos en Florentijn Hogerwerf, gebruikten het aluminium kleinood waarvoor het bedoeld is: slaan.

Na afloop waren er de gebruikelijke bloemen en champagne. Voorzitter Martin van Zanten complimenteerde de junioren met de zojuist veroverde titel en gaf aan het belangrijk te vinden voor de vereniging. "Jullie zijn nu eenmaal de toekomstige eerste teamspelers, en dan is het goed om te promoveren en een zo hoog mogelijk doel na te streven. Goed gedaan en gefeliciteerd." Vervolgens was het gangmaker en assistent coach Aram van der Wal die als eerste zijn teamgenoten op een champagnedouche trakteerde.