Nu op de radio: Archipel bij nacht

Wereldwinkel Goeree-Overflakkee in kerstsfeer

December is een maand waarin je met een persoonlijk cadeau aandacht schenkt aan je familie of vrienden. Wereldwinkel Goeree-Overflakkee vertelt in deze feestmaand graag nog eens het verhaal áchter deze cadeaus: het verhaal van de makers.

Deze ondernemers - cacaoboeren, houtsnijders en pottenbakkers - maken met traditionele middelen de prachtigste producten die helemaal passen in de hedendaagse trends. De Wereldwinkel werkt volgens fairtrade regels, die deze ondernemers in staat stellen een inkomen te verdienen en hun leefomstandigheden te verbeteren. Een mooie kerstgedachte om samen met een cadeau aan je dierbaren mee te geven.

Voor elke smaak een andere Kerst? Dat geldt in 2011 niet alleen voor de kleur van de kerstversiering maar ook voor de keuze van een boom. Waarom een ‘echte' boom als je ook een boom van sloophout of metaal kunt versieren. Kerst wordt steeds meer een woontrend. Helemaal van nu zijn bijvoorbeeld felgekleurde papieren kerstslingers en boomhangers gemaakt van afvalmateriaal. Door veel verschillende decoraties te combineren, ontstaat een kleurig en sfeervol geheel. Natuurlijk staan er in de winkel ook volop kerststallen en -groepen. Veelal handgemaakt en door elke producent voorzien van een lokale ‘touch'.

Kersttafelen
Kerst bij de Wereldwinkel houdt niet op bij kerststallen en -decoratie. December is dé maand om lekker te tafelen en het kerstdiner komt er weer aan! Met de hele familie bij elkaar, samen genieten van een heerlijke maaltijd. Een prachtig gedekte tafel met mooi servies, glaswerk, tafeltextiel en kaarsen. En laten we de lekkere wijnen niet vergeten. Ook daarvoor ben je bij de Wereldwinkel aan het juiste adres.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00-12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur en vrijdagavond van 17:00-21:00 uur.