Nu op de radio: Archipel bij nacht

Werkzaamheden Centrumplan Ooltgensplaat van start

In week 22-2010 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor het Centrumplan Ooltgensplaat. In het nieuwe Centrumplan komen openbare basisschool De Regenboog, verenigingsgebouw 't Centrum', sportzaal 'D'n Boagaerd' en peuterspeelzaal 'Olleke Bolleke'. De voorbereidende werkzaamheden hebben betrekking op het verplaatsen en herinrichten van het tweede sportveld van voetbalvereniging OFB.

De gemeenteraad van Oostflakkee heeft in zijn vergadering van 25 februari 2010 gekozen voor het tweede sportveld van voetbalvereniging OFB als locatie van het Centrumplan. Met deze keuze worden de terreinen van de volkstuinen en de ijsbaan niet aangetast, wat in de andere locatiemodellen van de sportvelden wel het geval was. Om het Centrumplan op de locatie te kunnen realiseren, is ervoor gekozen om het tweede sportveld een kwartslag te draaien. Hiervoor is echter wel een perceel grond van ca. 5.000 m² nodig. De gemeente heeft de onderhandelingen met de eigenaar recent met succes afgerond, zodat dit perceel op 27 mei 2010 is aangekocht. Hierdoor konden de werkzaamheden voor de verplaatsing en herinrichting van het veld starten. Als alles volgens planning verloopt kan voetbalvereniging OFB het nieuwe tweede veld in oktober 2010 in gebruik nemen.

Planologische procedure
Op 27 april 2010 heeft een informatiebijeenkomst voor omwonenden plaatsgevonden. Tijdens deze avond kregen zij toelichting op het plan en konden de aanwezigen vragen stellen en opmerkingen meegeven. Daarnaast zijn er werkafspraken gemaakt.

Om het Centrumplan te kunnen bouwen is een planologische procedure noodzakelijk. Voordat de officiële procedure projectbesluit van start gaat, gaat de gemeente in gesprek met de bewoners van de Berkenlaan. Daarnaast komt er een overleg met de gebruikers van 't Centrum, nu alle partijen op hoofdlijnen ingestemd hebben met de indeling van het plan.

Momenteel is de gemeente bezig met het opstellen van een ruimtelijke onderbouwing. In juni 2010 wordt het voorontwerp projectbesluit gepubliceerd en ligt deze zes weken ter inzage.

Meer informatie
Meer informatie over het project Centrumplan Ooltgensplaat kunt u vinden op de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl, onder het kopje 'bouwprojecten'.