Nu op de radio: Archipel bij nacht

Werkzaamheden Fase 2 Dabbestraat voor bouwvak herstart

De werkzaamheden rondom de bouw van de tweede fase van het winkelcentrum aan de Dabbestraat hebben enige tijd stil gelegen. Eén van de oorzaken hiervan is de claim die door Slavenburg is ingediend bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Deze claim heeft betrekking op een geschil in de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Oostflakkee en Slavenburg. Inmiddels is er uitstel gevraagd bij de Raad van Arbitrage en zijn beide partijen intensief met elkaar in gesprek om het geschil op te lossen. Naar verwachting zal Slavenburg de werkzaamheden nog voor de bouwvak van 2009 hervatten.

De tweede fase van het project 'Winkelcentrum Dabbestraat' bestaat uit de bouw van een Aldi-supermarkt plus enkele dagwinkels en een deel van het parkeerdek met bovenwoningen. De werkzaamheden in deze fase zijn al deels uitgevoerd. Zo is de oude Albert Heijn-vestiging gesloopt en is de grond bouwrijp gemaakt. Zodra de werkzaamheden worden hervat, worden de overige onderdelen van deze fase opgepakt.

Trottoir
In week 28-2009 worden er werkzaamheden verricht aan het trottoir aan de kant van het winkelcentrum. Een invalidenoprit is inmiddels gerealiseerd. Daarnaast komt er voor de ingang van de Albert Heijn een plateau voor het stallen van fietsen. Dit plateau is er tijdelijk en blijft aanwezig tot het gehele project is afgerond.