Nu op de radio: Archipel bij nacht

Wie wordt de nieuwe omroep voor Goeree-Overflakkee?

Op woensdagavond 27 maart 2013 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee een informatieve bijeenkomst over de nieuwe lokale omroep voor de gemeente. Het Commissariaat voor de Media verleent per gemeente aan één partij een vergunning om de komende 5 jaar te fungeren als lokale omroep van die gemeente. Er zijn drie aanvragen bij de gemeente ingediend. Er zal dus een keuze moeten worden gemaakt.

De aanvragers zijn: Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee (waarin opgenomen Radio Goeree Lokaal en Kabelkrant Goeree-Overflakkee), Stichting RTV Goeree-Overflakkee (het oude Radio Superstar) en Regionaal Mediaplatform Goeree-Overflakkee (een nieuwe organisatie waaraan FlakkeeNieuws haar medewerking heeft toegezegd).

Het is voor de gemeente geen gemakkelijke taak om een keuze te maken tussen de drie aanvragers. Vanzelfsprekend wil de gemeente het liefst dat de drie aanvragers zich samenvoegen zodat er geen verliezers in de strijd zijn. Tot nu toe heeft er één gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente en de aanvragers, dit gebeurde los van elkaar. De gemeente besloot daarna een externe adviseur in te schakelen die verdere verkennende gesprekken heeft gevoerd met de voorzitters van de drie stichtingen. Ondertussen hebben de besturen van de stichtingen ook verkennende gesprekken gevoerd om te kijken of er tot een samenwerking kan worden gekomen.

De gesprekken tussen de besturen van de drie aanvragers hebben nog niet geleid tot een samenwerking maar intenties zijn wel uitgesproken hetgeen zou kunnen betekenen dat er straks niet 3 maar 2 aanvragers zullen zijn en wellicht uiteindelijk 1.

Stichting FlakkeeNieuws is ook betrokken bij het gebeuren rondom de nieuwe lokale omroep voor Goeree-Overflakkee. Het bestuur heeft in eerste instantie aan Stichting Regionaal Mediaplatform Goeree-Overflakkee haar medewerking toegezegd als TV producent. Mocht er een samenwerking tot stand komen met de andere aanvragers dan is stichting FlakkeeNieuws tevens bereid haar medewerking te verlenen onder bepaalde voorwaarden.

Op woensdag 27 maart wil de gemeente Goeree-Overflakkee onderwerpen als het proces en de wegingscriteria aan de orde laten komen. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Alle betrokkenen zijn uitgenodigd. Niet alleen bestuursleden maar ook vrijwilligers van de huidige omroepen. De gemeente nodigt ook belangstellenden uit om de openbare bijeenkomst bij te wonen.

De bijeenkomst is van 20:00 uur tot 22:00 uur in de raadzaal aan de Dwarsweg 40 te Middelharnis (het voormalige ISGO-gebouw).