Wim Harteveld uit Oude-Tonge ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto

De heer W.C. Harteveld uit Oude-Tonge werd zaterdag 5 september 2015 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit.

Wim Harteveld werd op 5 september 2015 verrast door vrijwilligers van Oranjevereniging Oude-Tonge. Hij dacht een avondje uit te gaan met zijn vrouw, maar in het geheim had de Oranjevereniging een jubileumfeest voor hem voorbereid.

Wim is in Oude-Tonge een begrip. Hij heeft zich 25 jaar belangeloos ingezet voor de Oranjevereniging in Oude-Tonge. De eerste vier jaar was hij bestuurslid, maar in 1994 is hij voorzitter geworden. Tijdens zijn voorzitterschap is een groot aantal maatschappelijke initiatieven ontstaan voor de bewoners van Oude-Tonge. Niet alleen Koningsdag, maar ook de Dodenherdenking, de Watersnoodrampherdenking, de avondvierdaagse, de vredesloop, de lampionnenoptocht, Sinterklaas, en nog veel meer vrijwillige activiteiten worden uitgedacht en opgezet door Wim Harteveld.

Naast de activiteiten voor de Oranjevereniging zet hij zich ook in voor de jaarlijkse wielerronde, het jaarlijkse tentfeest voor de jeugd en de bootcamp die onlangs werd georganiseerd door Veteranen Goeree-Overflakkee in Oude-Tonge. De Oranjevereniging kent een groot aantal vrijwilligers, die hij ook begeleidt in het vrijwilligerswerk. Hij onderhoudt alle contacten met de gemeente en is van onnoemelijke waarde voor het verenigingsleven van Oude-Tonge.