Nu op de radio: De late avond

Woningbouw als middel tegen verpaupering dorpskern

Foto

Op donderdag 4 oktober 2012 hebben de gemeente Oostflakkee en Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland b.v. een overeenkomst gesloten om woningen te realiseren op de locatie Lindenlaan Ooltgensplaat. Daarmee gaat de herontwikkeling van de locatie, de voormalige Aardappelhandel Meijer, van start.

Verhuizing Aardappelhandel Meijer
Al sinds 1954 is aan de Lindenlaan 15 in Ooltgensplaat, Meijer aardappelhandel V.O.F. gevestigd. Het perceel is ingesloten tussen de Lindenlaan en de Langeweg. Aardappelhandel Meijer heeft in 2009 haar bedrijfsactiviteiten verplaatst naar een locatie buiten de dorpskern en daarmee plaatsgemaakt voor de herontwikkeling met woningbouw.

Woningmarktontwikkelingen
De afgelopen periode is het plan weer opgepakt. Na terughoudendheid door de landelijke crisis op de huizenmarkt is er uitvoerig marktonderzoek verricht onder de bewoners van het dorp. De resultaten van die enquête hebben ertoe geleid dat de realisatie van de planlocatie toch concreet vorm kon krijgen.

Bestemmingsplan
Voor de kern Ooltgensplaat heeft de raad, eveneens op 4 oktober, een bestemmingsplan vastgesteld. In dit bestemmingsplan heeft de locatie Lindenlaan een uit te werken bestemming gekregen, namelijk woningbouw met alle daarbij behorende voorzieningen. De herontwikkeling van de locatie Lindenlaan is een belangrijke stap in de strijd tegen verpaupering in de dorpskern Ooltgensplaat. "Deze ontwikkeling is in de lijn van de overige plannen voor kwaliteitsverbetering in Ooltgensplaat, zoals het nieuwe Centrum, de verbeteringen aan de Dorpsweg en het raadhuis en omgeving", aldus burgemeester Huub van der Meer.

Schetsontwerp
Het schetsontwerp gaat vooralsnog uit van circa 30 woningen, een mix van scherp geprijsde vrijstaande woningen, nultredenwoningen en starterswoningen. Het woningprogramma zal op maat gemaakt worden door de input qua woningbehoefte en woonwensen van de (potentiële) kopers. Dit is in lijn met de nog nader uit te werken bestemming in het bestemmingsplan.

De start van de bouw is, afhankelijk van de voortgang planvorming en verkoop, gepland in het vierde kwartaal 2013.