Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Woningbouwvereniging redt HSV The Islanders

Foto

Woongoed Flakkee gaat zorgen voor een clubgebouw voor honk- en softbalvereniging The Islanders bij de nieuwe velden op sportpark De Koepel. De woningbouwvereniging zorgt er daarmee voor dat de toekomst van The Islanders er weer rooskleurig uitziet. Even zag het er somber uit voor de honkbalverenging, toen bleek dat zij bij de verplichte verhuizing naar de Koepel zelf zorg moesten dragen voor een kantine met kleedkamers.

The Islanders had daar namelijk onvoldoende financiële middelen voor. En zonder clubgebouw verhuizen was ook geen optie, omdat er dan geen competitie gespeeld mag worden van de honk- en softbalbond. Woongoed Flakkee voelt zich verantwoordelijk voor The Islanders, omdat zij het woonzorgcomplex realiseren dat op het huidige veld van de club honkbalvereniging aan de Melkweg in Oude-Tonge komt. Daarnaast vinden ze dat zij met het helpen van The Islanders een gemeenschappelijk belang dienen. "Door de directe link tussen ons woonzorgcomplex en The Islanders zagen we het toch als een soort taak om de vereniging uit de problemen te helpen. En met zulke prachtige velden verwachten we ook dat de club alleen maar een grotere rol zal gaan spelen in deze omgeving. Die ontwikkeling ondersteunen wij op deze manier graag!", aldus Simon van Nieuwaal, directeur van Woongoed Flakkee.

Woongoed bouwt het clubgebouw met een deel van het geld dat de honkballers bij elkaar hebben gekregen, zij stoppen er zelf een behoorlijk bedrag in en over het resterende deel zal The Islanders huur gaan betalen. Islanders-voorzitter Paul Waldekker is dolgelukkig met deze oplossing: "Wij zijn Woongoed Flakkee echt ontzettend dankbaar. Er valt een hele grote last van onze schouders. Eindelijk kunnen we ons weer bezig gaan houden met waar we echt goed in zijn... en dat is honkballen!". Wanneer alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe clubgebouw tegen de zomervakantie opgeleverd worden.