Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Woon-zorgcomplex Ebbe en Vloed medio 2013 gereed

De bouw van het woon-zorgcomplex Ebbe en Vloed aan 't Getij in Oude-Tonge vordert gestaag. De planning is dat het woon-zorgcomplex in het tweede kwartaal 2013 zal worden opgeleverd. De nieuwe bewoners, voor een groot deel afkomstig uit het verzorgingstehuis Ebbe en Vloed, onderdeel van Cura Mare, zullen dan gaan verhuizen. Een van de laatste stappen van het project is het aanleggen van wegen en trottoirs rondom het gebied.

Het is de bedoeling om het gebied in stappen woonrijp te maken. Nadat alle wegen en voorzieningen rondom het complex klaar zijn zal de tijdelijke bouwweg, tussen de Capelleweg en het complex, worden omgetoverd naar een aangenaam groengebied met een wandelpad en rustbankjes. Zodat zowel de nieuwe bewoners van het Woonzorgcomplex Ebbe en Vloed als ook de bewoners uit de buurt hier een wandeling kunnen maken.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oostflakkee is trots dat de woonzorgvoorziening in Oude-Tonge wordt gebouwd door Woongoed GO en wordt verhuurd aan mede-initiatiefnemer Cura Mare. Het woon-zorgcomplex past namelijk binnen de huidige filosofie dat zorg zo lang mogelijk aan huis geleverd wordt. En als dat niet meer gaat, dat dan de zorg op een dusdanige wijze wordt geleverd dat men wel het gevoel heeft nog steeds in een "gewone" woonwijk te wonen en toch optimale verzorging te kunnen krijgen.

Bij het ontwerp van het woon-zorgcomplex is daarom getracht om zoveel mogelijk aan te sluiten op de bestaande woonomgeving. De keuze van materialen voor wegen en groen is daar dan ook op gebaseerd.

De grootste gebruiker van het woon-zorgcomplex is Cura Mare. In het complex komt naast wonen en zorg ook nog een aantal andere functies waaronder fysiotherapie Koese, Centrum voor Jeugd en Gezin, Careyn en de Gemiva-SVG Groep.