Nu op de radio: Archipel bij nacht

Ziekenhuis Dirksland zet patiëntveiligheid in de spotlights

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland zet de patiëntveiligheid binnen het ziekenhuis in de spotlights tijdens de Week van de Patiëntveiligheid. De week is symbolisch gestart met het hijsen van de patiëntveiligheidsvlag. Onder deze vlag wil het ziekenhuis de volgende boodschap uitdragen: Patiëntveiligheid, een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Op ludieke wijze worden alle professionals geattendeerd op deze boodschap. Zo wordt de veiligheidsprijs uitgereikt aan het beste project in het ziekenhuis dat in 2011 heeft bijgedragen aan de veiligheid voor patiënten.

Daarnaast wordt op donderdag 17 november een activiteitendag gehouden in het kader van patiëntveiligheid. Verschillende experts uit het ziekenhuis laten zien wat op hun vakgebied veiligheid inhoud en wat dit betekent voor de patiënt en medewerkers. Ook vaak niet direct zichtbare veiligheid wordt in beeld gebracht, zoals voedselveiligheid.

Verschillende korte workshops worden gegeven, zoals: hoe meld ik een incident? en informatieveiligheid, waar gaat dat over?

De meningen en reacties van patiënten en medewerkers over patiëntveiligheid zal gevraagd worden, doordat de babbelbox aan de hand van verschillende stellingen actief door het huis gaat.

Op deze manier wil het ziekenhuis veel interactie met zowel patiënten als de zorgprofessionals en vooral aan elkaar laten zien wat we aan veiligheid voor onze patiënten doen en daarmee ook laten zien dat we dit samen doen!