Nu op de radio: Archipel bij nacht

Zonnige opening honkbalaccommodatie

Foto

In meerdere opzichten kende HSV The Islanders in het weekend van 24 en 25 april 2010 een zonnige opening van haar nieuwe honkbalaccommodatie op sportpark De Koepel. Niet in de laatste plaats vanwege de zomerse weersomstandigheden. "Met dank aan velen hebben we vanaf vandaag de beschikking over de middelen om ons verder te ontwikkelen.

We kunnen onze blik nu op de toekomst richten,'' aldus de nieuwe voorzitter van The Islanders, Martin van Zanten.

Het openingsweekend startte vrijdagavond 23 april 2010 met de officiële ingebruikname van het nieuwe clubgebouw van The Islanders. Het eenvoudige maar toch fraaie thuishonk herbergt een gezellig kantinegedeelte en vier kleedkamers. De honkballers huren het gebouwtje van woningbouwcorporatie Woongoed Flakkee. De nieuwe voorzitter van The Islanders, Martin van Zanten, prijsde de bereidwilligheid van de corporatie. "De samenwerking heeft ertoe geleid dat we nu de beschikking hebben over een kantine waarmee we onze bezoekers met de juiste eer kunnen ontvangen. En die ons de mogelijkheid geeft inkomsten te genereren nodig voor de continuïteit van de vereniging.''

Met de onthulling van een naambord voor het nieuwe clubgebouw, was de officiële opening een feit. Het langst zittende lid Ben Hameeteman en het nieuwste lid Fernando de Penning tekenden voor de uitvoering. Na het wegtrekken van de rode stof, die tot dan toe het naambord verborgen had gehouden, kwam de naam voor alle aanwezigen tevoorschijn: 't Vuufde Honk. Een toepasselijke naam voor de plaats waar iedereen na een wedstrijd terecht kan voor een lekkere warme douche en een koud drankje.

Onder een stralende aprilzon vond vervolgens zaterdag 24 april 2010 de feestelijke opening van de speelvelden met open dag plaats. Op de velden werden gezellige demonstratiewedstrijden gespeeld door ondermeer de jeugdteams en hun ouders. Het gekostumeerd softbal bleek een schot in de roos. Nonnetjes, piraten, de kerstman, een bonte koe, Asterix en zelfs Al Capone. Vele verrassende creaties passeerden het eerste honk. Daarbij waren ook de spelregels nog eens flink door elkaar gehusseld, wat voor veel hilariteit en plezier zorgde. De vele bezoekers van de nieuwe honkbalaccommodatie keken hun ogen uit.

De honkballers sloten de zonnige en geslaagde dag af met een spetterende feestavond. Halverwege de avond werden de aanwezigen nog getrakteerd op een optreden van de schoolband Goldfish. Niemand kon blijven stilzitten of -staan. Het werd uiteindelijk een levendig en enthousiast gebeuren op de dansvloer. Voorzitter Martin van Zanten zag het allemaal met genoegen aan. Ondanks het feit dat hij vanwege een gipsenbeen (na een skiblessure) noodgedwongen aan de zijlijn moest toekijken, stond zijn gezicht op genieten. "Dit weekend hebben we als vereniging een onzekere fase in ons bestaan definitief afgesloten. Het zonnetje is weer gaan schijnen voor The Islanders."