Aardbeienwijn van de bekende Bommelse aardbeien

Foto

Al vanaf eind april worden de eerste bekende Bommelse aardbeien geplukt uit de kas. Dat loop door tot oktober.  Sinds april is Landwinkel `t Zand een van de vier verkooppunten van het bier van Brouwerij Buutegeweun. De trotse kweker van de aardbeien, Corina, vertelde Danny en Sjalitha van Brouwerij Buutegeweun dat er ooit in het verleden geprobeerd is om een aardbeienbier te ontwikkelen. Dit is toen helaas niet gelukt. Corina vroeg of Brouwerij Buutegeweun iets kon betekenen.

Er worden vaak vruchten gebruikt in bier maar veelal wordt er gewerkt met aroma`s in plaats van vers fruit. Aardbeien wordt hierbij eigenlijk altijd gemeden omdat aardbeien niet een smaak hebben die snel waarneembaar is in bier. Dit weerhield Danny echter niet en hij ging de uitdaging aan. Na veel lezen en kennis op doen over fruit en vergisting in combinatie met bier waagde Brouwerij Buutegeweun de sprong. Er ontstond een mooie droge ongefilterde en ongepasteuriseerde aardbeienwijn. En uiteraard ook een aardbeienbier welke gemaakt is op basis van de blonde Deurzuuper, een dorstlessend en doordrinkbaar bier.

Het etiket van de wijn draagt niet de naam Brouwerij Buutegeweun maar Chateau Buutegeweun. Het flesje heeft een eigen etiket en zelfs een eigen keurmerk; appellation Flakkee  contrôlée. De naam Sonata is afgeleid van het aardbeienras die Landwinkel `t Zand kweekt. Dit alles is een knipoog naar de opmaak van traditionele wijnetiketten.

De wijn wordt in 200ml flesjes verkocht en heeft een alcoholpercentage van 9.5%. De wijn en het bier is zoals gewend van Brouwerij Buutegeweun vegan en bevat geen sulfieten. Beide producten zijn beperkt verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten en bij de brouwerij zelf. Het aardbeienbier wordt eind augustus verwacht, de specifieke verkoopdatum zal via sociale media worden aangekondigd.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina