Bloemenschuurtje duurzaam verder onder nieuwe naam

Foto behorende bij Bloemenschuurtje duurzaam verder onder nieuwe naam

Bloemenspeciaalzaak 't Bloemenschuurtje in Stellendam vierde vrijdag 23 maart 2018 niet alleen haar vijftien jarig bestaan. Naast de bekendmaking van de nieuwe naam van de winkel, nam de eigenaresse Evelien van Sluis het duurzaamheidscertificaat Barometer Duurzame Bloemist in ontvangst van de wethouder duurzaamheid en innovatie Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Verandering op het gebied van duurzaamheid is noodzakelijk, volgens de eigenaresse Evelien van Sluis. "Over vijf tot tien jaar zullen veel meer ondernemers duurzaam ondernemen. Maar wil je als ondernemer dan achteraan lopen of juist vooraan staan?" Ook op Europees niveau is duurzaamheid een punt van aandacht, volgens de ondernemer, die zich op zowel de particuliere als zakelijke markt richt. "We kunnen niet op dezelfde voet verder gaan. Alle beetjes helpen en ik wil, dat eventuele kleinkinderen normaal op de aarde kunnen leven."

Binnen enkele weken haalde Evelien met haar team het erkende Barometer certificaat. Hiermee wordt garantie afgegeven dat een bloemist duurzaam onderneemt. Het gaat daarbij om het vergroten van duurzame inkoop en aanpassingen in het bedrijf op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Verantwoord ondernemen
De inkoop van duurzamer gekweekte bloemen is ruim dertig procent, waardoor Bloemendag bij Evelien op de status zilver uitkwam op de Barometer. De bloemenzaak, gespecialiseerd in rouw- en bruidswerk, boet met verantwoord inkopen niet in op kwaliteit. "Door ook in te kopen bij een andere groothandel hebben we mooie, aparte bloemen in ons assortiment met een duurzaam keurmerk", aldus Evelien. Dat is niet het enige voordeel van verduurzamen, volgens de eigenaresse. "Ik zie het bijvoorbeeld aan het einde van het jaar op de energierekening. Alle verlichting is nu LED. Hoogstwaarschijnlijk hebben we de kosten er binnen een jaar uit." Daarnaast heeft de eigenaresse minder lasten voor afval door afvalscheiding.

Met elkaar duurzaam
Voor de gemeente Goeree-Overflakkee is duurzaamheid heel belangrijk. Wethouder Van der Vlugt zegt: "De Eilandvisie van Goeree-Overflakkee kent zes speerpunten. Kwaliteit en duurzaamheid zijn er twee waaraan Bloemendag bij Evelien een mooie bijdrage levert met haar winkel en het toegekende duurzaamheidscertificaat."

De gemeente is trots op ondernemers zoals Evelien. "De ambitie om in 2020 volledig energieneutraal te zijn, kan de gemeente niet alleen. Juist de samenwerking met ondernemers en onze inwoners is hierbij van cruciaal belang. Alle initiatieven op gebied van duurzaamheid dragen bij aan onze ambitie en uitstraling van ons mooie eiland", aldus de wethouder duurzaamheid en innovatie.

't Bloemenschuurtje groeide in vijftien jaar tijd van 30 m2 naar een mooie onderneming van 150 m2. "Je doet het met elkaar als team. Ons team bestaat uit mensen in de winkel die voor de klanten de mooiste creaties maken en de dames die de bezorgingen doen. Wij verkopen met ons werk beleving en emotie, oftewel bloemen voor iedere lach en iedere traan", zegt Evelien begaan.

Meer zakelijknieuws van Goeree-Overflakkee:

Center Parcs Port Zélande ontvangt Green Key Goud-certificaat

Center Parcs Port Zélande heeft begin oktober 2019 het Green Key Goud-certificaat gekregen. Met deze certificering ...

Oprichting Service Opleidingen Droge Bulk

Donderdag 18 september 2019 werd stichting Service Opleidingen Droge Bulk (SODB) een feit. Onder toeziend oog van notaris ...

Visser & Visser stijgt in top 30

Begin september 2019 publiceerde Accountancy Vanmorgen de top 30 van accountantskantoren, een jaarlijks onderzoek uitgevoe...

Ondernemers bundelen krachten voor gebiedsmarketing Brouwersdam

De Brouwersdam is een uniek gebied. De oorspronkelijke waterkering is uitgegroeid tot een watersportgebied dat uniek is in...

Nieuwe Snaidero Designkeuken bij Tieleman Keukens

De bijzondere Italiaanse design keuken, de Snaidero Vision, is voor het eerst in Europa te zien bij Tieleman Keukens: Once...