DELTA Fiber Netwerk start met de aanleg van glasvezel

Foto

Voor de zomer van 2020 kondigde DELTA Fiber Netwerk aan glasvezel aan te leggen in het buitengebied van Goeree-Overflakkee en in de dorpskernen van Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. De afgelopen maanden is DELTA Fiber Netwerk samen met aannemer VolkerWessels Telecom en Selecta Infratechniek druk bezig geweest met de voorbereidingen. Woensdag 9 september 2020 zetten wethouder Tea Both en Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk de eerste schop in de grond.

De eerste schop in de grond vond plaats bij Eibaar in Den Bommel. Eibaar is een leverancier van verse vrije-uitloopeieren waarbij aandacht is voor een kwalitatief goed leven van kippen. Ook voor het bedrijf Eibaar is de aanleg van glasvezel belangrijk. Via diverse livestreams in de kippenstal en buiten geeft Eibaar voor klanten en geïnteresseerden een kijkje in de keuken. Het huidige internet voldoet niet om dit goed te doen. Eibaar kan niet wachten tot het glasvezelnetwerk in aangelegd. 

Belang van glasvezel groter dan ooit
Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk; “We zijn heel bij dat we nu kunnen starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk op Goeree-Overflakkee. Zeker na alle gezamenlijke inspanningen met de stakeholders om glasvezel te kunnen gaan aanleggen is dit een belangrijk moment. Het blijkt opnieuw dat op Goeree-Overflakkee door samenwerking met vele partijen er veel bereikt kan worden.  Tijdens de Coronacrisis is het nog duidelijker geworden hoe essentieel het is om thuis een snelle en stabiele internetverbinding te hebben. Glasvezel is daarmee noodzakelijker dan ooit.”

Ook vanuit de gemeente is er veel steun voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.
Wethouder Tea Both: "De afgelopen jaren heb ik mij hardgemaakt voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op Goeree-Overflakkee. Met de komst van snel internet zijn we goed voorbereid op alle toekomstige digitale ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werken, studeren, de zorg en veiligheid. Tijdens de coronacrisis is maar weer gebleken hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Ik ben dan ook erg blij dat de aanleg nu écht van start gaat!"

Eerste graafwerkzaamheden
Aannemer VolkerWessels Telecom legt het glasvezelnetwerk aan in samenwerking met Selecta Infratechniek. Alle bewoners met een abonnement worden bezocht om te bepalen waar de glasvezelaansluiting in het huis aangelegd gaat worden. 

Voor vragen over de planning of aansluiting kan direct contact opgenomen worden met Selecta Infratechniek. Zij helpen graag op werkdagen tussen 08:00 uur en 17:00 uur en zijn bereikbaar via 085 27 31 831 of via customer@selectaholding.com.

Nog aanmelden
Bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor een glasvezelabonnement. Doen ze dit vóór 31 december 2020, dan betalen ze niet de extra aansluitkosten van minimaal € 995,00. Voor vragen of advies kunnen bewoners terecht op www.gavoorglasvezel.nl of bij de lokale verkopers.