Keukenleverancier sponsort magazijn Beroepscampus Middelharnis

Foto

Wat zeg je als keukenleverancier wanneer een docent van de  Bouwafdeling van de Beroepscampus Middelharnis je vraagt of je de inrichting van het magazijn wil sponsoren? Dan antwoord je positief! Tegelijk met de bouw van de school leverde Küchentreff Middelharnis de inrichting van het uitgiftemagazijn vmbo-profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI).

Techniek is zo’n mooi vakgebied!
Wim Vroegindeweij van KüchenTreff Middelharnis was direct enthousiast. “Natuurlijk vind ik het leuk om een keukenopstelling zoals deze te sponsoren. Naast het feit dat ik hiermee maatschappelijk iets bijdraag, is het voor mij extra leuk omdat ik zelf ook op deze, toen nog technische, school heb gezeten. En ook mijn zoon heeft bij het profiel BWI zijn diploma behaald. Als ik zo rondkijk in het nieuwe lokaal valt het me op hoeveel er in al die jaren veranderd is. Waar je, toen ik van school kwam, nog bijna alles moest leren op de werkplaats, kunnen en weten kinderen nu al zoveel meer. Het onderwijs sluit veel beter aan bij de praktijk en dat is waar ik als ondernemer blij van word. De techniek, in de breedste zin van het woord, is zo’n mooi vakgebied. Ik wil daar op deze manier mijn waardering voor uitspreken. Ik vind het dan ook jammer dat er zo’n groot tekort is aan technisch personeel, ook in mijn branche. Het is zo’n veelzijdig vak, keukenmonteur. Eigenlijk ben je elektro-, installatie- en timmerman in een. Techniek is een mooie branche. Als je kunt werken met je handen, is er altijd werk voor je, zo simpel is het.”

Verantwoordelijkheid leren
Docent Matthijs Joppe bedankte Wim in het nieuwe uitgiftemagazijn. “Ook dit is een realistische praktijkruimte in het lokaal: iedere dag heeft een andere leerling magazijndienst. Hij of zij zorgt dat de andere leerlingen de benodigde spullen krijgen om zijn lessen te volgen. Van deuvel en schroef, tot figuurzaag en accuboormachine. En tussendoor kunnen ze hun huiswerk maken in het magazijn. Zo leren ze al op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid te nemen voor de spullen van het bedrijf. Ik ben blij dat we deze opstelling in de Beroepscampus hebben.” Matthijs overhandigde Wim een bos bloemen. Ook krijgt hij een kaasplankje met allerlei lekkers er op. Het plankje zelf is met de nieuwe lasermachine ingegraveerd met het logo van KüchenTreff, de Beroepscampus en BWI. Wim lacht: “Heel mooi, dankjewel. Dat had natuurlijk niet gehoeven, maar het staat vast en zeker heel mooi op een van de keukens in de showroom!”

Korte lijntjes van vmbo naar mbo
De Beroepscampus Middelharnis biedt op dit moment plaats aan ruim 500 vmbo-leerlingen van RGO Middelharnis. Vanuit het profiel Bouwen, Wonen en Interieur is er een doorstroom naar een aantal mbo-opleidingen in de Beroepscampus mogelijk. Mbo-studenten krijgen dan van dezelfde docenten les als bij het vmbo. Sommige leerlingen krijgen zelfs in het vmbo, al mbo lesstof. Deze korte lijntjes helpen de student sneller aan een diploma.