Meer vers en zelfscan bij Albert Heijn Sommelsdijk

Foto

De Albert Heijn aan de Dorpsweg 40 in Sommelsdijk is weer open. De winkel is ingrijpend verbouwd en heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten hebben er keuze uit een veel groter versaanbod. Ook gaat het afrekenen sneller met zelfscankassa’s. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zijn alle openingsactiviteiten afgelast.

“Onze winkel heeft een complete metamorfose ondergaan”, vertelt supermarktmanager Jasper Pieterse. “Zo hebben we nu een eigen ingang; die delen we dus niet meer met de Gall & Gall. Ook de looproute binnenin is aangepast. Die is veel logischer geworden. De opvallendste veranderingen zijn de uitbreiding van het aantal verse producten en de komst van zelfscankassa’s. De eerste reacties van klanten zijn positief. Zij vinden onze winkel erg mooi geworden.”

Hygiëne
Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken speelt hygiëne een grote rol, voor de gezondheid van klanten en van medewerkers. Albert Heijn doet daarom een dringend beroep op klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen. “Zo beperken we hand-op-hand contact, in lijn met het advies van het RIVM”, aldus Jasper Pieterse.

1,5 meter
De veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten staan altijd voorop. Daarom zijn er nu plexiglas schermen bij de kassa’s en hesjes voor vakkenvullers om aandacht te vragen voor het houden van 1,5 meter afstand. Ook mag er maximaal één klant per 10 m2 in de winkel aanwezig zijn en is het gebruik van een winkelwagen verplicht.

Ouderen
Albert Heijn aan de Dorpsweg 40 in Sommelsdijk is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 21:00 uur. Voor ouderen (70+) is er voorlopig een speciaal boodschappenuur. Zij kunnen in de winkel terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends. Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van andere klanten voor dit besluit en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen.