Saar aan Huis opent nieuwe vestiging in de regio

Foto

Op 1 september 2020 is Saar aan Huis van start gegaan in Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Saar aan Huis is een organisatie voor aanvullende mantelzorg. Ouderen kunnen bij Saar aan Huis terecht voor allerlei andere vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Saar aan Huis levert geen medische zorg.

Saar aan Huis helpt niet alleen ouderen. Ook gezinnen waar bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar.

Oprichtster Sabine Blom van Assendelft: "Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar wat extra hulp is daarbij nodig. Vaak kan die geleverd worden door kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd omdat die werken of ver weg wonen. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing."

Alle Saars zijn deskundig, goed opgeleid, Nederlandstalig en wonen in de regio. Iedereen is uitvoerig gescreend. Cliënten krijgen altijd hulp van dezelfde Saar op het tijdstip dat ze zelf hebben aangegeven.

Daniëlle de Jong is verantwoordelijk voor Saar aan Huis in de regio Zuid Hollandse Eilanden. Zij heeft in de Hoeksche Waard een van de leukste winkels van Zuid-Holland gehad, waarbij ze al een sociale functie bekleedde. "In mijn winkel Pietertje Daatje verkocht ik veel unieke cadeaus voor familieaangelegenheden, zoals geboortes, trouwerijen en voor andere gelegenheden. Het viel mij op dat er enerzijds veel behoefte aan ondersteuning is binnen families, maar tegelijkertijd ook veel mensen op zoek zijn naar zinnige invulling van hun tijd", aldus Daniëlle, die zelf ook ervaring heeft als mantelzorger.

Regio Zuid Hollandse Eilanden is de 42ste vestiging van Saar aan Huis. De particuliere mantelorganisatie is in heel Nederland te vinden.

De vergoeding voor een Saar bedraagt € 23,00 per gewerkt uur all-in. Dit is inclusief vakantiegeld en bemiddelingskosten met btw-verrekening. Voor avond- en weekenduren wordt een toeslag berekend.  De vergoeding kan worden betaald uit het Persoons Gebonden Budget (PGB); sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een Saar uit het aanvullende pakket.

Voor meer informatie: www.saaraanhuis.nl