Nu op de radio: De late avond

Maasdam - NTVV ( 0-1 ) 0-2

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De eerste wedstrijd van de kompetitie werd door NTVV niet goed begonnen. Maasdam zat fel op de bal en daardoor kwamen er reeds vrij snel blessures. Reeds in de 6e minuut was er een kans voor Maasdam maar het schot van Spencer Goud werd door Renee Hanenberg tot corner verwerkt. Een minuut erna moest Theo Bestman het veld vanwege een blessure verlaten. Zijn vervanger was Christian Kievit. Gedurende het eerste kwartier speelde Maasdam aanzienlijk beter dan hun tegenstander. Vanwege de felheid besloot scheidsrechter Royer uit Rotterdam na een kwartier de gele kaart aan aanvoerder Willem Barth uit te delen. Over de rechterkant kwam verdediger Izak van der Vliet verscheidene malen  scherp naar voren maar werd van de bal getikt net buiten het zestien meter gebied. Uit de vrije trap werd niet gescoord. Toch werd er via een vrije trap in de 28e minuut de score geopend. De vrije trap werd door Lennard Bestman voorgezet en door Jurgen de Jong prima ingekopt. 0-1. Ondanks de voorsprong ging NTVV toch niet beter voetballen en kwamen er weer de (on) nodige overtredingen. In de laatste vijf minuten kwam er een gele kaart voor Leon Mijnders en kwam er in de blessuretijd nog een kans voor Maasdam. De vrije trap werd echter via Leon Mijnders gered door Renee Hanenberg. Er kwam nog een kaart voor  verdediger Roel van der Schoor van Maasdam en voor Lennard Bestman.
De tweede helft begon bij NTVV beter, de inspraak van trainer jaap de Haan heeft z’n invloed gehad. Er werd beter gevoetbald en in de 53e minuut kwam er via een prima aanval de 0-2 binnen. De bal werd via via bij Bart van Wensen gebracht die de keeper kansloos liet. De wedstrijd was voor NTVV nog niet beslist want binnen enkele minuten waren er mogelijkheden voor Maasdam. Een vrije trap van Erik Hammer verdween net naast het doel en een schot van Martijn van der Graaf ging net naast. Kort erna kwam er een prima redding van Renee Hanenberg op een  vrije trap van Erik Hammer. Na een kwartier in de tweede helft was er de tweede gele kaart voor aanvoerder Willem Barth van Maasdam en moest het veld verlaten. Lennard Bestman kreeg nog twee kansen om de wedstrijd te beslissen maar het eerste schot werd door keeper Cees van de Pligt tot corner verwerkt en de tweede kans werd net naast geschoten. Scheidsrechter Royer gaf soms een gele kaart met een vraagteken en bij een valse overtreding hield deze soms de kaart op zak. Christian Kievit werd hierbij het slachtoffer. Een tien minuten voor het einde kwam Michel de Jong zijn broer Jurgen vervangen en Eelke Baldé verving Bart van Wensen kort voor tijd. De scheidsrechter gaf de nodige blessure tijd maar gescoord werd er niet meer. Belangrijke punten voor NTVV