Nu op de radio: De late avond

Brutale inbraken duperen honkballers

Honk- en softbalvereniging The Islanders is augustus 2010 tot twee keer toe gedupeerd door het inbrekersgilde. Na een tweetal brutale inbraken zijn de honkballers ongewild opgezadeld met een schadepost van enkele duizenden euro's.

In het weekend van 21 en 22 augustus werd voor de tweede keer binnen korte tijd ingebroken in het materialengebouw van HSV The Islanders op sportpark De Koepel in Oude-Tonge. Uit de braaksporen blijkt dat de dieven wel erg brutaal te werk zijn gegaan. "Waarschijnlijk hebben ze met een slijpmachine het slot opengeslepen. Nu zitten wij met de gebakken peren en is er voor duizenden euro's aan speelmateriaal en gereedschap gestolen. Onbegrijpelijk is dat het materiaal van onze beeball-spelertjes is gestolen. Beeball is onze jongste leeftijdsgroep en zodoende worden dus kinderen van 5 tot 10 jaar gedupeerd", aldus de zichtbaar teleurgestelde voorzitter Martin van Zanten.

Aangezien het al een tweede keer binnen zeer korte tijd betrof, hoopt The Islanders dat met de gemeente kan worden gekeken naar preventieve maatregelen. Van Zanten: "In samenwerking met de gemeente willen we kijken naar mogelijkheden om bijvoorbeeld de toegang lastiger te maken of de verlichting ter plaatse te verbeteren. We hopen hiermee toekomstige inbrekers voldoende af te schrikken. Voorlopig worden we als vereniging helaas opgezadeld met een gigantische financiële strop."