Nu op de radio: De late avond

Naturalisaties in Goedereede

Foto

Voor mevrouw Evgeniya Aleksandrovna Reijmers, haar dochter Sabina Damirovna Zakirova en mevrouw Azhaar Jawaad Jabr Al Jumaily met haar drie kinderen, zoon Karam en dochters Manar en Mais uit Stellendam was 11 september 2012 een belangrijke dag. Op deze dag ontvingen zij het Nederlanderschap tijdens een speciaal voor hen georganiseerde naturalisatieceremonie.

De nieuwe Nederlanders ontvingen hun nieuwe nationaliteit officieel van de burgemeester van de gemeente Goedereede, Ger van de Velde-de Wilde.

Mevrouw Evgeniya Aleksandrovna Reijmers en haar dochter Sabina Damirovna Zakirova komen uit Rusland. Zij wonen sinds 2009 in Nederland en voldoen aan de voorwaarden om Nederlander te worden.

Mevrouw Azhaar Jawaad Jabr Al Jumaily en haar drie kinderen, zoon Karam en dochters Manar en Mais komen uit Irak. Zij wonen sinds 2007 in Nederland en voldoen aan de voorwaarden om Nederlander te worden. De pasgeboren baby Lara van mevrouw Azhaar Jawaad Jabr Al Jumaily wordt op een ander moment genaturaliseerd.

Elk jaar op 15 december is het nationale naturalisatiedag. Gemeenten zijn op deze datum verplicht een naturalisatieceremonie te houden. De gemeente Goedereede organiseert echter bij elke naturalisatie een aparte ceremonie op het gemeentehuis.