Nu op de radio: De late avond

Opbrengst collecte Roparun: 12.026 euro

De opbrengst van de collecte ten bate van de Roparun, die van 3 t/m 8 maart 2014 op Goeree-Overflakkee gehouden werd, is bekend. In totaal haalden de vrijwilligers van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners 12.026,15 euro op voor de zorg aan mensen met kanker. Een fantastisch bedrag waarvoor het team iedereen wil bedanken die daar een bijdrage aan heeft geleverd.

In april en mei 2014 volgen er nog meer acties van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners, zoals de mini-roparuns op basisscholen op het eiland.

Mini-roparun
De Mini-roparun is een kleine imitatie van de echte Roparun. In de buurt van een school wordt een parcours uitgezet met een drinkpost, een stempelpost en na afloop een verzorgingspost. Kinderen van de school proberen in 10 minuten zo veel mogelijk rondjes van 100 meter te lopen. In de weken hiervoor zoeken ze sponsors die een bedrag per gelopen rondje willen doneren, of een vast bedrag. Na afloop krijgen ze een mooi certificaat met daarop de geleverde prestatie. Het bij elkaar gelopen bedrag komt ten goede aan de goede doelen van de Roparun, zoals Calando in Dirksland dat de afgelopen jaren regelmatig een bijdrage van de stichting Roparun heeft gekregen. De mini-roparun wordt in samenwerking met de basisscholen en de RGO-Middelharnis georganiseerd. De leerlingen van de RGO-Middelharnis verzorgen de begeleiding in het kader van hun maatschappelijke stage.

Data mini-roparuns
Net als bij de echte Roparun is het leuk als er publiek (ouders) langs de kant staan om de deelnemers aan te moedigen. Kom ook eens kijken. De data van de mini-roparuns vindt u hieronder. Houd de nieuwsbrieven van de scholen in de gaten voor eventuele wijzigingen.

09 april : aanvang 8:30 uur Startblok Oude Tonge
09 april : aanvang 9:00 uur De Regenboog Melissant op voetbalveld Melissant
09 april : aanvang 9:00 uur Roxenisse Melissant op voetbalveld Melissant
25 april : aanvang 13:30 De Inktvis uur Dirksland
16 mei : aanvang 11:15 uur De Pannebakker Nieuwe Tonge
22 mei : aanvang 13:15 uur De Nobelaer Oude Tonge
28 mei : aanvang 9:00 uur J.C. van Gent Sommelsdijk

Wilt u de ontwikkelingen van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners volgen, dan kan dat via de website www.roparunflakkee.nl of volg hen via www.facebook.com/roparunflakkee.