Nu op de radio: De late avond

Strandbezoeker bedreigt hobby filmer

Zaterdagmiddag 6 juli 2013 is een hobbyfilmer door een strandbezoeker bedreigd. De 70-jarige man was sfeerbeelden aan het maken voor de blog Ouddorp aan Zee. Belangstellenden kunnen op deze website activiteiten volgen in en rondom Ouddorp. Op de bewuste middag was een strandbezoeker niet gediend van het feit dat hij en zijn gezin gefilmd werden op het strand en ging verhaal halen bij de filmer.

Het verhaal halen ging echter niet op een vriendelijke wijze, hetgeen vast gelegd is op video. De 70-jarige man werd gesommeerd binnen 5 seconden weg te zijn anders was hij zijn camera kwijt. In de opgenomen film is te zien dat de filmer probeerde duidelijk te maken dat hij filmde op openbaar terrein en dat hij niks verkeerd deed. Daarnaast wilde hij zijn kaartje met contactgegevens geven om zich te identificeren. Maar dat gaf geen resultaat. De man op leeftijd werd als pedofiel betiteld en de politie werd gebeld.

De politie gaf zondag 7 juli 2013 aan dat ze de filmer hebben gesproken en zijn beelden hebben bekeken. Op de beelden was niets verkeerds te zien en daarmee was de zaak afgedaan voor de politie. Echter niet voor de bejaarde hobbyist. Hij heeft voorlopig zijn werk neergelegd. Blog Ouddorp aan Zee betreurt dit. De stranden en duinen zijn openbaar terrein. Het is niet strafbaar om in het openbaar te filmen.

Het filmpje is te bekijken op YouTube.