Nu op de radio: De late avond

Tweede fase herstructurering Bosland officieel van start

Foto

Op maandag 19 januari 2009 gaf wethouder Gert-Jan van der Valk van de gemeente Oostflakkee het startsein voor de herstructurering van bedrijventerrein Bosland in Den Bommel. Met dit sein is de tweede fase van de opknapbeurt officieel van start gegaan. In de Toekomstvisie 2030, die in 2008 is vastgesteld, heeft het onderdeel 'Werkgelegenheid' een hoge prioriteit.

Een positief ondernemersklimaat en een goede omgeving voor ondernemers om te ondernemen zijn hierbij van groot belang. De gemeente Oostflakkee vindt dat ook de bestaande bedrijventerreinen binnen de gemeente aan de deze punten moeten voldoen. Eén van die bestaande bedrijventerreinen is Bosland in Den Bommel. Om dit bedrijventerrein te herstructureren heeft de gemeenteraad financiële middelen beschikbaar gesteld.

In 2007 is de eerste fase van de herstructurering, een goede ontsluiting van het bedrijventerrein, al afgerond. Op 19 januari 2009 is de vervolgstap gezet. De tweede fase van de herstructurering bestaat uit het opknappen van de infrastructuur, het aanleggen van een riolering en het aanbrengen van openbare verlichting. Met deze aanpassingen krijgt het bedrijventerrein Bosland het aanzien dat het verdient. Naar verwachting zal aannemersbedrijf AVK in april/mei 2009 de werkzaamheden afronden.