Vrijwaring vervolging in ruil voor belofte tot beterschap

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Volgens berichten in de pers gaat de Recording Industry Association of America (RIAA) binnenkort downloaders van illegale muziekbestanden de kans geven om hun misstappen goed te maken.

Wie zijn identiteit bekend maakt en belooft alle bestanden te wissen, gekopieerde cd's te vernietigen en nooit meer auteursrechtelijk beschermde muziek gratis te downloaden van het internet, zal door de muziekindustrie met rust worden geladen.

Het amnestieprogramma zou niet alleen gelden voor mensen die al door RIAA zijn geïdentificeerd, maar ook voor iedereen die illegale muziekbestanden in z'n bezit heeft. Om vrijgesteld te worden van vervolging zou een standaardbrief met de nodige beloftes ingezonden moeten worden, vergezeld van een kopie van een identificatiebewijs - bijvoorbeeld een paspoort - met foto.

De amnestie is onderdeel van de agressieve strategie van de RIAA, die erop is gericht gebruikers van p2p-programma's zoals Kazaa voor de rechter te slepen. Tot op heden zijn al meer dan duizend Amerikanen door de organisatie op de korrel genomen. De actie van RIAA is overigens zeer controversieel: op verzoek van 95 bedrijven en verenigingen organisereert het Amerikaanse parlement binnenkort hoorzittingen over de kwestie.

Een enkeling, bekend onder haar alias 'Nycfashiongirl', biedt langs juridische weg weerwerk aan de RIAA-actie. De RIAA beschouwt haat op grond van zijn opsporingswerk als een downloader, maar dat ontkent zij. Nycfashiongirls klacht tegen de RIAA draait daar echter niet om: zij vecht het recht van de muziekindustrie aan om haar adresgegevens bij een internetaanbieder op te vragen.  
  
(Bron: ZDNet)

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina