Archeologische tentoonstelling krijgt nieuw gezicht

Foto

Dinsdag 1 mei 2012 opende wethouder Tollenaar de vernieuwde tentoonstelling in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee van de archeologische opgraving aan de Oude Oostdijk in Goedereede. Met de vernieuwing van de tentoonstelling zijn de vondsten thematisch gerangschikt en is een wandvullende reconstructietekening toegevoegd. Deze toont het boeiende dagelijkse leven op de kade van de Romeinse haven in Goedereede.

Door het nieuwe verhaal kunnen bezoekers aan de hand van archeologische vondsten begrijpen waarom archeologen denken dat hier een handelsnederzetting lag. De expositie met de Romeinse vondsten van Jan Trimpe Burger in het streekmuseum was voor het eerst in 1960 ingericht. Het museum betaalde toen mee aan de restauratie van de voorwerpen. Ongeveer vijftien jaar geleden werd de vitrine vernieuwd. Maar aan de vondsten ontbrak nog een goed verhaal. In 2010 en 2011 werd er door Universiteit Leiden en Hazenberg Archeologie met subsidie van NWO en de gemeente Goedereede nieuw onderzoek uitgevoerd naar de opgraving van Trimpe Burger in Goedereede. Dankzij dit onderzoeksproject kon ook deze update van de tentoonstelling gefinancierd worden.

Museum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat 4 in Sommelsdijk. Geopend: 1 mei t/m 31 oktober, elke dinsdag t/m zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur en op woensdag van 10:00 tot 12:00 uur.