Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

College stelt uitgangspunten beleid sociale domein vast

logo_goeree-overflakkeeOp 3 december 2013 stelde het college van burgemeester en wethouders de oplegnotitie voor het sociale domein vast. Deze notitie is een nadere uitwerking van de visie op de inrichting van het sociale domein op Goeree-Overflakkee.

De gemeente wordt per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor taken op het gebied van zorg, jeugd en participatie. Om dit goed te regelen is een nieuwe inrichting van het sociale domein noodzakelijk. 

Expertteams
Net als de visie kwam de oplegnotitie tot stand door samenwerking tussen gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen, kerken, woningbouwcorporaties en andere partners. Gedurende een intensief traject dachten de partners in zogenoemde expertteams na over uitgangspunten voor het nieuwe sociale beleid.

Testfase 2014
Het jaar 2014 staat in het teken van het testen van de verschillende uitgangspunten. Zo zijn gemeente en partners van plan om een pilot te starten met betrekking tot de inrichting van een wijkteam in Oude-Tonge. Het doel van het wijkteam is om dichter bij de inwoners te staan en een betere samenwerking tussen verschillende partijen te bereiken. De bevindingen van het sociaal wijkteam dienen weer als bouwstenen voor de gemeente en haar partners voor de verdere invulling van het sociale beleid. Naast de pilot van het wijkteam is de gemeente van plan andere uitgangspunten te testen in 2014, bijvoorbeeld het stimuleren van burgerkracht.

Meer informatie
Meer informatie over het sociale domein is te vinden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee. Onder het kopje 'Inwoner' en dan 'Sociaal domein' vindt u de oplegnotie en algemene informatie over de veranderingen in het sociale domein.