Geen vergunning voor Grand Prix Middelharnis

Foto
Burgemeester vindt veiligheid toeschouwers en deelnemers niet gewaarborgd

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een vergunningsaanvraag ontvangen voor de Grand Prix in Middelharnis. Om de vergunning voor het evenement te kunnen verstrekken is deskundig advies ingewonnen. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft op basis van het gekregen advies besloten om de vergunning niet te verlenen. De veiligheid van de deelnemers en toeschouwers zou niet voldoende gewaarborgd zijn.

Op basis van de vergunningsaanvraag waarin de maximale snelheid op het parcours en de veiligheidsmaatregelen zijn beschreven hebben de adviseurs de conclusie getrokken dat de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers onvoldoende is gewaarborgd. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de organisatie van het evenement in eerdere gesprekken en correspondentie op deze punten gewezen maar heeft de organisatie besloten om de aanvraag op de genoemde punten niet aan te passen.

Gelet op de risico's en het belang van het waarborgen van de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers heeft de burgemeester besloten om voor het organiseren van dit evenement onder de genoemde omstandigheden geen vergunning te verlenen.

DeltaFiber