Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Heftige brand op korpsschip de Zeefakkel

Foto

Helaas, helaas... de Open Dag/Vrienden- en vriendinnendag van Zeekadetkorps Hellevoetsluis, gepland voor zaterdag 29 oktober 2011, zal niet door kunnen gaan. Maandagochtend 17 oktober 2011 heeft er een brand gewoed aan boord van het opleidingsschip de Zeefakkel. De Zeefakkel is de thuishaven van het zeekadetkorps Hellevoetsluis. De heftige brand heeft ongeveer dertig procent van het binnenschip verwoest.

Vanzelfsprekend is het korps enorm blij dat er geen persoonlijke ongelukken hebben plaatsgevonden. Daarnaast willen ze uitdrukkelijk alle betrokken brandweerkorpsen, van Brielle tot Zuid-Holland Zuid en velen daartussen, maar ook de bemanning van de Vliestroom heel erg bedanken voor alle inzet en werk dat verzet is.

Al deze woorden nemen echter niet weg dat het verdriet alom voelbaar was. De emotionele waarde van het korps is voor de kinderen en vrijwilligers enorm. Met tranen in de ogen stonden zij dan ook te kijken hoe het schip waarop zij elke zaterdag veel plezier beleven, in de brand stond. De materiële schade is ook enorm. Te veel voor een vereniging om het allemaal alleen te kunnen bolwerken. Toch gaan de vrijwilligers, bestuursleden, ouders en kinderen het proberen.

Het korps doet een oproep aan alle bedrijven die een hart hebben voor een maritieme jeugdvereniging en willen helpen. Zo zoeken ze onder andere professionele schoonmakers, timmerlui, elektriciens en pijpfitters. Maar ook is het korps gebaat bij materiële hulp, zoals bijvoorbeeld 50 matrassen, computers, koelkasten, bekleding voor banken, iets voor op de vloeren, etcetera. Teveel om op te noemen.

Iedereen die wil en kan helpen, kan contact opnemen met de voorzitter, Jeroen van Tussenbroek via telefoonnummer: 06-30379158 of mail naar de secretaris, angelique.baars@hotmail.com.

Voor een financiële bijdrage kunt u een bedrag overmaken naar: rekeningnummer 36.54.214.99 t.n.v. Zeekadetkorps Hellevoetsluis o.v.v. gift Zeefakkel.