KNRM Stellendam twee maal in actie

logoknrmDinsdag 22 juli 2008 werd de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs van KNRM station Stellendam omstreeks 16:10 uur door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jacht aan de grond op het Haringvliet. Er werd uitgevaren naar het kajuitjacht Trade Winds van tien meter lang met twee personen aan boord. Het jacht was op het Haringvliet bij de HG11 vastgeraakt.

Er werd een bemanningslid overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Daarna werd het jacht vlot getrokken en naar de vaargeul gesleept. Het had verder geen schade dus kon haar weg op eigen kracht vervolgen.

Op woensdag 23 juli om 11:45 uur werd de bemanning van de reddingboot Prinses Margriet van KNRM station Stellendam door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een sportvisboot met motorproblemen op de Noordzee. Na ongeveer 30 minuten was de reddingboot ter plaatse bij het sportvisbootje D918 van zes meter lang met drie personen aan boord. Deze lag 1,5 mijl Noordwest van het lichteiland op de Noordzee. Voordat er een opstapper werd overgezet werden eerst de twee jongste personen van boord gehaald. Door middel van een sleepverbinding werd de sportvisboot naar de haven van Stellendam gesleept. Daar werd het afgemeerd aan de drijvende steiger voor de sluis.