Man uit Middelharnis verdacht van overval

logopolitieEen 31-jarige man uit Middelharnis is donderdagochtend 11 april 2013 aangehouden voor de overval op een woning in Middenmeer (Noord-Holland) op woensdag 27 juni 2012.

Op deze dag was de 56-jarige bewoner rond 13:30 uur thuis toen hij geluid hoorde bij de achterdeur. Hij ging kijken en zag twee mannen die zich voordeden als medewerkers van een energiebedrijf. Zij vertelden dat er stroomstoring was en dat zij een en ander moesten controleren in de meterkast. De mannen konden vervolgens doorlopen de woning in. Toen de bewoner zag dat het niet goed wilde lukken bij de meterkast wilde hij te hulp schieten. Hij werd echter vastgegrepen. Terwijl een man hem vast hield, ging de andere op zoek in de woning. Korte tijd later werd het slachtoffer los gelaten en gingen de mannen er vandoor.

De 31-jarige man is de derde verdachte die aan is gehouden voor deze overval. Hij is voorgeleid bij de rechter-commissaris. Eind maart 2013 werd een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Begin december 2012 werd voor deze overval een 34-jarige man uit Arnhem aangehouden.

DeltaFiber